Affirmaties

De wat?!? Affirmaties oftewel positieve boodschappen aan jezelf.

Soms zit je niet zo lekker in je vel of voel je je niet zo happy en dan is het fijn om jezelf even op te peppen met een positief berichtje. Affirmaties zijn kleine blije boodschappen aan jezelf.

Heb je je dag niet, fleur jezelf dan op met zo’n lief briefje dat je zelf kunt maken. Zo kreeg ik bij de uitreiking van mijn certificaat Kindercoach van een medestudent een prachtige pot met zelfgemaakte affirmaties. Kies er eentje aan het begin van de dag om de dag positief mee te starten en deze positieve gedachte de hele dag met je mee te dragen.

Leuk om voor jezelf te maken of zelfs weg  te geven aan iemand die wel wat positieve gedachten kan gebruiken! Heel simpel. Wat heb je nodig?

 

  • lege pot (met deksel)                                               
  • stukjes papier voor je berichtjes
  • kleurpotloden / pennen / stiften
  • gekleurd lint / tape / stickers

 

Schrijf de briefjes, weet je zo niet wat je erop kunt zetten, denk dan aan een aantal dingen die je bent of kunt, waarvan je moet lachen of blij van wordt. Rol deze op, doe er een lintje omheen en doe ze in het potje. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon vouwen. Wil je de briefjes versieren, dan kan dat natuurlijk ook. Maak van het potje een echte blikvanger door er stickers, lint of tape op te plakken en geef je potje een mooi plekje op je kamer!