Leuk om te lezen / te weten

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Het is belangrijk om naast de verplichting om naar school te gaan, in je vrije tijd iets te doen waar je lol in hebt en je energie in kwijt kunt, of waar je juist energie van krijgt. Even aan niets denken, lekker sporten of je creativiteit inzetten.

Sporten kan een fijne uitlaadklep zijn. Tegelijkertijd kun je er nieuwe contacten opdoen en leren samen te werken. Allemaal belangrijke dingen, waar je ook later wat aan hebt! Misschien ben jij niet zo’n sporter, maar ben jij liever creatief bezig met je handen of je lichaam. En hou je van dansen, theater of muziek.

Niet voor iedereen is het weg gelegd om te kunnen sporten of cultuur op te snuiven. Ondanks dat Nederland een rijk land is, zijn er nog veel te veel gezinnen die zelf niet het geld hebben om dat te kunnen betalen. Gelukkig is er een fonds dat kinderen uit deze gezinnen kan helpen, zodat ze toch iets fijns kunnen doen in hun vrije tijd.

Dat fonds heet het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij kunnen bijvoorbeeld de contributie van een sportclub betalen, sportkleding of andere dingen die je nodig hebt. Ben je tussen de 4 en 18 jaar, dan kun jij of je ouders eens een kijkje nemen op de site van het Jeugdfonds Sport & Cultuur om te kijken wat dit fonds voor jou kan doen.

Het is belangrijk om te weten dat je ouders zelf niet een aanvraag kunnen doen, maar een leraar van school, een hulpverlener die misschien bij jullie thuis komt of het Centrum Jeugd en Gezin wel.

 

Kiddokee wenst jou heel veel sport- en of cultuurplezier! En ik vind het leuk om van jou te horen wat jij hebt gekozen en hoe je het vindt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *