Kosten en vergoedingen

Kind- en oudercoaching

Kosten coachingstraject:

de vrijblijvende kennismaking is kosteloos en verplicht niet tot het aangaan van kindercoaching. De kosten van het coachingstraject zijn 72 euro inclusief 21% BTW per uur. Gemiddeld duurt een sessie een uur, maar kan in de praktijk ook wel eens korter of langer duren. Kiddokee rekent geen reiskosten in Assen indien er een huisbezoek gebracht moet worden, een bezoek aan school of instantie of de coaching niet plaats kan vinden in de praktijk. Ook wanneer zorg geïndiceerd is, worden geen reiskosten in rekening gebracht. Buiten deze regelingen om reken ik buiten Assen 0,19 cent per kilometer.

Vergoeding:

Kindercoaching valt niet onder de ziektenkostenverzekering en wordt doorgaans niet vergoed door de ziektenkostenverzekeraar. De mogelijkheid bestaat dat er wellicht (een gedeelte) wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Om hier zeker van te zijn, raad ik aan om contact te leggen met de eigen verzekeraar.

Kiddokee is aangesloten als onderaannemer bij Focus – Jeugd & Gezin B.V. , deze organisatie heeft contracten met vrijwel alle gemeentes binnen Drenthe en Groningen. Dit betekent dat zorg vanuit de gemeentes kan worden bekostigd en je zelf niets of een bijdrage moet betalen. Zijn jullie woonachtig in één van deze gemeentes, heb je een verwijzing van een huisarts, gemeente of instelling, zoals bijvoorbeeld Jeugdbescherming Noord, dan kan het traject mogelijk door de gemeente betaald worden. Neem gerust telefonisch contact op met Kiddokee en dan kijken we samen wat voor jullie de mogelijkheden zijn wat betreft de financiering.

Soms is het ook mogelijk een Persoons Gebonden Budget aan te vragen. Dit is een subsidie van de overheid, waarmee mensen zelf de zorg kunnen inkopen die zij nodig hebben. Iemand met een PGB is in principe vrij om zelf zijn/haar zorgverleners te selecteren en in te huren. In het geval van kindercoaching zal het veelal gaan om een PGB-WMO of PGB-Jeugdwet. Aan het aanvragen van een PGB zijn vaak een aantal voorwaarden verbonden. Op de site van www.zorgwijzer.nl kun je zien of jullie situatie in aanmerking komt voor een PGB en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

 

Ouder- Kind Relax

Kosten:

Losse Ouder- Kind Relax  in groepsverband; 18 euro per ouder/kind (extra kind 7 euro)

5-strippenkaart  Ouder- Kind Relax  in groepsverband; 72 euro

Individuele Ouder-Kind Relax;  36 euro

5-strippenkaart individuele Ouder-Kind Relax; 144 euro

 

Yoga Nidra

Yoga Nidra coaching, 72 euro per sessie

Yoga Nidra verwensessie, 1 op 1, eventueel inclusief coaching; 39,50 euro