Leuk om te lezen / te weten

Mediteren

Meditatie zweverig? Welnee!

Al kijken grote kinderogen je wel vragend aan, wanneer je voor het eerst voorstelt om samen te mediteren. Door vele invloeden van buitenaf, drukke schema’s op school en in de vrije tijd, komen kinderen soms niet toe aan echte ontspanning. Ze kijken wel een filmpje of spelen een game, maar of dat nou geest en lichaam ontspant?

Meditatie kun je inzetten voor verschillende doeleinden; totale ontspanning, interne onrust wegnemen, maar ook blij zijn met jezelf, je leven en wat je om je heen hebt. Dankbaarheid. Mediteren doet een appèl op de fantasie van het kind, even mogen wegdromen en zelf je beelden vormen. Meditatie betekent tijd nemen voor jezelf, ruimte innemen, na te denken en vooral te voelen en ervaren. Er zijn geen regels, hoe fijn is dat?

Kinderen leren in zichzelf geloven, in hun wensen en mogelijkheden en controle te krijgen over eigen gedachten. En dat is weer reuze belangrijk in het dagelijkse leven.

Binnen mijn Kindercoachpraktijk pas ik ook meditatie toe als dit bij het kind en moment past. Ondanks huiverigheid in het begin vanwege de onbekendheid, zie je dat kinderen er op een gegeven moment zelfs naar uitkijken…. En vaak is meditatie een mooie introductie voor een fijn gesprek of een leuke activiteit.

Voor het naar bed gaan een moment van rust inplannen, waardoor je met een lekker gevoel in slaap kunt vallen. Een intiem moment tussen ouder en kind, of het hele gezin.

Er zijn heel leuke boekjes te koop met meditatieverhalen en affirmaties, waardoor je meditatie heel makkelijk thuis kunt toepassen. Daar heb je ze weer! Die kleine positieve boodschappen aan jezelf, die je bewust maken van jezelf en zo belangrijk zijn.

Mediteer jij?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *