Wie ben ik?

 

Mijn naam is Ina Jansen en ik ben 43 jaar. Ook ik heb een rugzak met ervaringen die ik in mijn leven heb opgedaan. Deze ervaringen hebben mij de mens gemaakt die ik tegenwoordig ben. Niet alleen positieve, maar ook minder positieve ervaringen dragen bij aan je ontwikkeling.

Kinderen zijn mijn passie. Zo puur als ze zijn! Met z’n allen moeten we zuinig zijn op onze kinderen en ze zo goed als mogelijk begeleiden en ondersteunen in hun leven, om opgewassen te zijn tegen alle eisen die de maatschappij tegenwoordig aan hen stelt. Daarbij hebben ze ruimte nodig om op hun eigen wijze en tempo zich positief te kunnen ontwikkelen. Met behulp van het eigen systeem en soms als je er samen niet uitkomt, de ondersteuning van een professional.

Na dik 18 jaar te hebben gewerkt in de jeugdhulpverlening in gedwongen kader, waarbij ik onder andere jongeren in de leeftijd van 12 tot 21 jaar heb begeleid niet (meer) in aanraking te komen met Justitie en politie èn gezinnen heb ondersteund in de opvoeding als Jeugdbeschermer, wil ik nu graag mensen helpen in vrijwillig kader; samen komen tot een hulpvraag en zoeken naar antwoorden hierop.

Ik denk dat ik inmiddels een aantal mooie kwaliteiten heb ontwikkeld die ik graag in de praktijk wil toepassen. Ik zou mijzelf omschrijven als een gepassioneerde, onbevangen en sensitieve vrouw. Als ik ergens voor ga, geef ik al mijn energie, ik sta onbevooroordeeld in het leven en mijn intuïtie laat mij niet vaak in de steek, waardoor ik altijd mijn gevoel volg. Hierdoor blijf ik dicht bij mezelf.

Humor is een eigenschap, die ik als de situatie het toelaat, graag gebruik om een fijne sfeer te creëren en de spanning te doorbreken.

Ik hoop door mijn open en ontspannen houding ouders en kind(eren) ruimte te geven en uit te nodigen hun verhaal te doen. Door aan te sluiten bij wat er speelt en te motiveren, ontstaat er een gesprek en kunnen we samenwerken om doelen van ieder gezinslid te bereiken.

Uitgaan van mogelijkheden en deze uitbreiden en niet denken in problemen, maar in oplossingen is mijn missie! Vaardigheden zijn in iedereen aanwezig, soms kun je er misschien alleen even niet bij of weet je niet hoe. Graag ondersteun ik in dit proces.

Respect staat bij mij hoog in het vaandel, iedereen verdient het om serieus genomen te worden in dat wat hem of haar tegenhoudt zich te ontwikkelen.

Naast kwaliteiten vind ik het erg belangrijk om mij te blijven ontwikkelen als ouder en kindercoach op het gebied van hulpverlening rondom kinderen en hun ontwikkeling. Ik heb veel kennis op het gebied van de methodiek Signs of Safety en mij deze werkwijze eigen gemaakt. Tevens heb ik een studie op het gebied van Mindfulness voor kinderen gevolgd en zou dit graag in de praktijk willen toepassen. Uiteraard heb ik mij geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd en zal ik mij actief inzetten om bij te blijven van recente ontwikkelingen en ben ik aangesloten bij de Beroepsorganisatie Adiona.